Няколко протеста се провеждат за пореден ден в страната - национален

...
Няколко протеста се провеждат за пореден ден в страната - национален
Коментари Харесай

Протести блокираха София и главни пътища в страната

Няколко митинга се организират за следващ ден в страната - национален митинг против високите цени на горивата, плануваното повишаване на „ Гражданска отговорност ” и раздутата държавна администрация.

Протест против цените на горивата се организира в няколко градове в страната.

В  София недоволни скандираха " Мафия и " Оставка " на жълтите павета пред така наречен Триъгълник на властта, където се намират постройките на Министерския съвет, Народното събрание и президентството. Точно в 14.00 ч с надути клаксони на колите кръстовището беше блокирано.

Към протестиращите се причислиха доста жители с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите „ Дондуков ” и „ Цар Освободител ” са блокирани.

Временният рейс, движещ се по линията 10ТМ краткотрайно беше е отклонен и се движи по бул. „ Дондуков “. Протестиращи скандираха и пред постройката на Българска народна банка, оповестява " Фокус ".

Стотици коли потеглиха на автошествие по улиците на Стара Загора . След привършване на митинга на позволеното за това от локалните управляващи място, протетиращите блокираха сектор от автомагистрала " Тракия " и в двете направления. Това стана тъкмо в 14.00 часа. 

Магистралата беше блокирана и край Бургас, още веднъж в двете направления. Шествието потегли от центъра на града. Стотици коли се движат с надпис „ Протест ” и включени клаксони. Голяма част от протестиращите поддържаха и майките на деца с увреждания, които желаят оставката на вицепремиера Валери Симеонов . Шествието продължи до входа на автомагистрала „ Тракия ”. Изключително претрупан е трафикът.



Протестиращи от Благоевград и района затвориха в 13.10 ч основен път Е-79 с жива верига. Блокадата беше направена на изхода на града в посока Симитли, местността " Полигона ", прецизира " Фокус ". Полицаи пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград – Долно Церово – Железница, само че протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят. Блокада имаше на Е-79 и при Дупница, като тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първичния маршрут и със скорост 4-5 км в час безусловно блокира централната част.

Стотици шуменци се събраха пред зала „ Арена “ в града против високите цени на горивата. Участниците в митинга блокираха улица „ Марица “ и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки прекосяването на колите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР